Slogan



Historie 25 jaar Noszéliesingers


25 jaar shantykoor De Noszélie Singers 6 mei 1993 – 6 mei 2018.

Een terugblik, je kunt er een boek over schrijven, ik doe het hier in een kort overzicht, van de oprichting tot heden.

Het begon allemaal thuis bij Hebel van der Laan aan de Schoolkade in Musselkanaal door 6 zangers een accordeonist. Zij wilden graag shanties en zeemansliedjes spelen en zingen en de eerste repetitie was een feit en de vereniging werd opgericht onder het genot van een kop koffie aangeboden door  mevrouw van der Laan. De eerste 2 jaar werd er gerepeteerd in de OBS De Badde aan de Schoolstraat.

Het 1e optreden vond plaat in november 1993 in Borger.

Het uitgangpunt was om ± 5 optredens per jaar te verzorgen. Het is heel anders gelopen.
Binnen een jaar waren er 30 leden, na de 1e 2 jaar ging men repeteren in het gebouw van de IJsvereniging Hamar waar wij nu nog steeds repeteren.

Inmiddels ± 1000 optredens verzorgt waarvan 100 in het buitenland, 8 Cd’s en 1 Dvd uitgebracht. Van de 7e en 8e Cd en Dvd zijn nog een beperkt aantal voorradig.

Nu een beknopt overzicht wat zich in die 25 jaar heeft afgespeeld.

20 mannen die bij ons koor hebben gezongen en/of muziek hebben gemaakt zijn overleden. Bij een aantal hebben wij live gezongen bij de crematie.

TV opnames in de Alte Meijer Werff voor programma’s Bie uns to Hus en Melodie der Meere. Bijde uitzendingen meer dan 1 miljoen kijkers. Een prachtige promotie voor Stadskanaal.

Hoogtepunten: Optreden v. Gogh Museum, Amsterdam voor de opening van de schilderijen tentoonstelling van Manet.

30-8-2002 gezongen voor Koningin Beatrix tijdens haar werkbezoek in Stadskanaal op de Snikke bij de Stationsbrug.

Oktober 2007 uitgenodigd door de stad Luxemburg als culturele hoofdstad  van Europa om daar Nederland te vertegenwoordigen.

13-12-2007 Kerstconcert in een uitverkocht Theater Geert Teis samen met het Don Kosaken Chor Serge Jaroff nu onder leiding van Wanja Hlibka.

Op uitnodiging van de Bisttalmöwen gezongen in de Ludwichskirche in Saarbrücken, aansluitend ontvangst Gemeentehuis (met bier) en door de President van het Saarland (met champagne)

3 dagen Bremen.

Gezongen in een enorme hal op Pier 2 (ook de Rolling Stones hadden daar opgetreden) een fantastische belevenis en bij de polonaise hadden wij een sliert van zo’n 1000 mensen.

Op de slotdag zongen wij in de St Petri Dom Kirche in de Altstadt. Een prachtig concert voor 1600 bezoekers  en aansluitend ontvangst op het gemeentehuis.

Bijzonder was dat onze oud burgemeester Jur Stavast met zijn vrouw daar bij aanwezig waren.

Na afloop nog even een uurtje op een terras en ja, het eerste rondje van Jur.

5 dagen Bydkoszs, Polen. Een prachtige ervaring met live optredens voor radio en TV en in het hotel rode bietensoep.

Samenwerking: Bij onze Donateursavonden, Alex Vissering, Will Stevens, toneelvereniging Tago.

Bij ons Shantyfestival: 3 kinderkoren. Bij onze musical in Geert Teis: Jeugdtheaterschool en nu 28-4-2018 met toneelvereniging UDI. 

Theater Geert Teis: Het begon in 2000 met het 1e lustrum van het shantyfestival, daarna volgden in 2003 (10 jaar NS) de musical, 4 x Serge Jaroff en 28 april a.s. ons 25 jarig jubileum.

Volkskerstzang: Een aantal keren meegezongen bij dit prachtig evenement met steeds ± 1500 bezoekers en na een jaar van afwezigheid voor 16-12-2018 zijn wij weer uitgenodigd.

 

 

 

 

 

 



Wilt u graag nog meer preken luisteren? Hieronder kunt u doorgaan de volgende of vorige preek.