Slogan

Verslagen


Weergaloze Donateursavond vrijdag 05-04-2024

 

 

Na een generale repetitie te hebben gehad waarbij alle koorleden hun bedenkingen hadden betreffende een geslaagde donateursavond bleken deze zorgen afgelopen vrijdagavond volledig onterecht. Er stond daar een koor wat zijn weerga niet kent,allemaal gemotiveerde zangers die maar 1 doel hadden : KNALLEN !!!!!!!.

Dat hebben wij dan ook gedaan,wat een avond.

Na een serieus 1e blok met 8 nummers waarin ons nieuwste lid Roel zijn countryhoed opzette en menig toehoorder liet meezingen met country roads. Daarmee was de schaamte bij het publiek voorbij en werd er regelmatig uit volle borst meegezongen,prachtig om dit schouwspel vanaf de buhne te zien.

 

Na een korte pauze werd het 2e blok in gezet met wederom enkele solonummers van onder andere Freddy,Johan en Johan die ook deze keer ons publiek lieten meezingen met welbekende shanty,s in het engels,nederlands en duits. De stemming kwam er steeds meer in en ging van gezellig in rap tempo naar feestelijk. Om niet iedereen zowel koor als publiek nu al zijn/haar energie te laten verspillen werd een wat langere pauze ingelast met daarin de loterij met schitterende prijzen waarvan de meeste beschikbaar waren gesteld door de Knoalster middenstand. Daarvoor mijn woord van dank, helemaal super.

 

Toen werd het tijd voor de grote finale genaamd het 3e blok waarin onze ongelooflijk verlegen kok Albert de aftrap verrichtte. Dat heeft het publiek geweten wat een show zette hij deze keer weer neer. Na een aantal bekende meezingers gezongen door het koor en solisten Freddy en ondergetekende was het tijd voor onze finale. Met de nummers “let,s sail away”en “sierra madre” begon de fundering van de dansschool Gossen een beetje te bewegen maar met ons laatste nummer ging het dak er echt vanaf. Na het inzetten van de eerste tonen van “de Engelbewaarder”gingen de stoelen aan de kant en werd de hele zaal gebruikt voor een waanzinnige polonaise door bijna alle aanwezigen van 8 tot 80. GEWELDIG wat een fantastische afsluiting van een weergaloze donateursavond.

Donateurs, genodigden en zeker heren muzikanten en koorleden ontzettend bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid bij deze geweldige donateursavond van de Noszeliesingers.

 

 

Muzikale groet , Ronald Arreman.

29-04-2023   Revue 30 jaar Noszélie Singers in Theater Geert Teis. Het werd een prachtige avond, nagenoeg een volle zaal en nog wat rijen op het balkon. Veel liedjes gezongen afgewisseld met sketches door toneelvereniging UDI en na afloop een staande ovatie. Wat gebeurde er zoal: 2 oprichters die nog onder ons zijn hadden een speciale plek op het podium. UDI verzorgde de presentatie van de liedjes en de sketches.  De liedjes die we zongen was een mengeling van shanties en zeemansliedjes uit die dertig jaar en een aantal ondersteund door UDI met koningin Beatrix, een dronken zeeman om weer nuchter te krijgen met een paar emmers vol water, de KOK met zijn rare fratsen, mooie afwisselend decor passend bij de liedjes o.a. koor fotos uit diverse jaren, sneeuwval, v. Gogh museum, de SNIKKE en een stoomtrein van de STAR.  Als slot ons clublied en Grunnens laid  een staande ovatie. Vele mooi reacties van uit het publiek, maar wij hebben zelf ook intens genoten. 

               

 

08-01-2023  sinds 3 jaar weer een Nieuwjaarsvisite. Wij hadden een volle bezetting,Ontvangst met nieuwjaarswensen,koffie,thee  met nieuwjaarsrolletje, even een terugblik over 3 jaar en een vooruitblik 2023 door de voorzitter. lekkere hapjes en veel drankjes en Johan had zijn accordeon meegenomen en de aanwezigen zongen gezellig mee. Omstreeks 17.15 uur een stampotbuffet met boerenkool en zuurkool met worst en spek en nog andere lekkernijen. Om 18.30 uur werd er afscheid genomen en om 19.00 uur was iedereen zeer tevreden huiswaarts. Een mooi begin van 2023.

04-12-2022

Kerstmarkt Leer 4 december 2022  2e adventsdag. Met de bus die goed bezet was zijn we om 13.00 uur richting Leer vertrokken. Om 14.00 uur aanwezig en zingen van 15.30-16.30 uur. De geluidsinstallatie was niet van het niveau die wij gewend zijn en toch kregen we van de enorm vele bezoekers veel applaus. Nog wat CD`s verkocht en ons repertoire een mengeling van zeemansliedjes en Kerstliedjes. Iedereen had nog voldoende tijd om de Kerstmarkt te bezoeken,je kon over de koppen lopen,maar de braadworst en Glühwein smaakte goed. Om 19.00 uur waren we terug in Stadskanaal. Tevens kregen wij nog een uitnodiging om een optreden te verzorgen in augustus 2023 voor een bijeenkomst van oude schepen in de haven van Leer. Misschien weet U nog de samenkomst in Musselkanaal. U vind het t.z.t. op onze agenda

24-09-2022 Nationale burendag bij buurthuis Maarswold aan de Utrechtselaan. Eerst een uitgebreid ontbijt buffet met veel bezoekers. kinderen een springkussen en schminken en de Noszélie Singers hebben een uur gezellige zeemansliedjes gezongen en toen konden de vele bezoekers  nog even proeven, lekkere hapjes uit  een 5tal verschillende landen waaronder ook Hutspot uit Nederland. Een hele gezellige dag waar we gratis onze medewerking hebben verleend en ook nog CD`s hebben verkocht.

9-9-2022 onze 2e donateursavond.  De1e keer in ons 29 jarig bestaan een 2e donateursavond,en de reden is bekend (corona) en de opkomst was iets minder dan de 1e (uitverkocht)  maar het was weer een hele gezellige avond,verloting uitverkocht en voor het eerst als afsluiting een polonaise.

4.09.2022 sinds jaren weer een mooi optreden op een ouderwetse jaarmarkt in Valthe. Veel kramen en ontzettend veel publiek die ook langs het podium kwamen bij ons optreden en derhalve weer veel applaus en CD s verkocht. Het was echt genieten en prachtig weer

27-08-2022 het 24e internationale shantyfestival Stadskanaal. De ontvangst van de koren was in goed overleg met het Ubbo Emmius aan de Engelandlaan weer prima geregeld, ontvangst met koffie en koek, de kantine was volledig bezet en ook de lunchpakketten werden overhandigd. De ontvangst door voorzitter Klaas van Dijk en de opening door wethouder Egbert  Hofstra verliep ook prima. Van 11.00 uur – 16.45 uur werd op 3 podia met voortreffelijk geluid in het vernieuwde en mooie centrum van Stadskanaal en 5 rondvaarten met De Snikke met koren aan boord was bijzonder gezellig en er werd af en toe gezongen.  alle koren begeleid door onze gastvrouwen, wat zeer werd gewaardeerd. Tenslotte om 17.00 uur afscheid en samenzang op de nieuwe stadstuin. Prachtig weer en veel publieke belangstelling en we kregen veel complimenten voor de goede organisatie. 

Zondag 21 augustus

optreden op het buitenterras bij De Oringermarke Odoorn samen met het vrouwenkoor Leedvermaak(t) uit Borger. Het was prachtig weer, alle stoelen op het terras waren bezet, een grote belangstelling, Beide koren brachten een mooi programma met luisterliedjes en meezingers, Veel applaus en als afsluiting  samen een potpourri van bekende zeemansliedjes met als slot Het kleine café aan de haven, 3keer het refrein waarvan 1 keer alleen het publiek zong, (konden wij even uitrusten)  Een prachtige middag. 

17-07-2022 Tall Ships Races Harlingen      Na 3 jaar weer een busreis, dit keer naar Harlingen waar we uitgenodigd waren om te komen zingen tijdens dit evenement met al die grote 2,3 en viermasters. Het is een wedstrijd waar jonge matrozen opgeleid worden om deze oude traditie in stand te houden. Om 08.00 uur vertrokken we met onze koorleden en dames en ook nog een 10 tal donateurs die tegen een kleine vergoeding met ons mee konden reizen. Van 11.30-12.30 uur hebben we gezongen in de binnenstad met een grote markt en tot 15.30 uur kon iedereen zijn eigen gang gaan  oa naar de haven (vlakbij ) om die prachtige schepen te bewonderen. Om 17.30 uur waren we weer thuis. Een mooie dag uit

[cycloneslider id=”ship-races”]

07-05-2022 Ons 1e optreden op 7 mei 2022 na ruim 2 jaar Corona verliep bijzonder goed in Uithuizen met 2 shantykoren en 2 piratenkoren. Veel publiek en een voortreffelijke organisatie

25-09-2021  Nationale burendag hebben wij met een kleine bezetting bij buurtcentrum Maarswold onze grote geluidsinstallatie buiten kunnen testen.

Wij hebben een 6 tal liedjes gezongen en de geluidsinstallatie werkte nog perfect.

Daarnaast nog veel publieke belangstelling die meeklapten, meezongen en luisterden wat natuurlijk leuk was voor de buurtvereniging.

Voor ons koor: nieuwe donateurs, CD s verkocht en nieuwe kandidaat koorlid.

Een gezellige boel en na een half uur was onze missie geslaagd.

1-1-2021

Ondanks de heersende Corona virus epidemie hebben wij

tot zijn grote verrassing, namens de leden van het Shantykoor

de Noszélie Singers, een prachtige boeket bloemen

mogen aanbieden aan de voorzitter Klaas van Dijk wegens 

 zijn 25 jarig lidmaatschap van De Noszélie Singers

1-9-2020

Albert was 1 september 2020 vijfentwintig jaar lid van onze vereniging.

Normaal doen wij als Bestuur de blijk van waardering op de repetitieavond

direct na 1 september, maar omdat wij niet repeteren hebben wij Albert verrast op 1 september 2020 (even stiekem geregeld met zijn vriendin Trijn

Bij hem thuis en bedankt voor zijn trouwe lidmaatschap en de vele activiteiten

die hij naast het zingen heeft gedaan

(hij is daarvoor ook erelid geworden) en daarvoor kreeg hij een mooi boeket bloemen overhandigd door de voorzitter.

5-9-2020

 Leer en Doemarkt : Door Corona kon de normale Leer en Doemarkt op het Raadhuisplein niet  doorgaan. Toch is het op een geheel andere manier toch doorgegaan .Live TV op RTV 1 ,met interviews  en filmpjes . Bob Bossema (mede oprichter en vanaf het begin secretaris) en voorzitter Klaas van Dijk hebben daar ons koor vertegenwoordigd en op een prettige manier veel informatie kunnen vertellen over ons koor met vooraf en achteraf 2 mooie liedjes van onze DVD.  Zeer geslaagd en veel positieve reacties.

20-12 en 25-12-2020

 Volkskerstzang : Door Corona kon de normale Volkskerstzang geen doorgang vinden in het Pagecentrum. Toch is het op een geheel andere manier doorgegaan .RTV 1 heeft een televisie programma samengesteld met interviews  en veel kerstliederen waarvan ook een kerstlied van ons koor ten gehore is gebracht. En heel bijzonder, wij zijn het enigste koor uit de Veenkoloniën waarvan een kerstlied is opgenomen in het programma en het is toch prachtig dat je aan een TV programma waar ook Andre Rieu deel van uitmaakt een bijdrage mag leveren.

STADSKANAAL Voorzitter Klaas van Dijk van het shantykoor de Noszélie Singers in Stadskanaal heeft vanmorgen een cheque ter waarde van 290 euro uitgereikt aan Willem van Veen. Hij is sinds jaar en dag voorzitter van de Voedselbank Zuid Oost Groningen.

Het shantykoor heeft vorig jaar zijn 25ste verjaardag gevierd met een feestelijke bijeenkomst in Theater Geert Teis. In opmaat naar de jubileumuitvoering werd een receptie gehouden. Bezoekers werd gevraagd om geld te doneren voor het goede doel in plaats van een cadeau te geven.

Tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van het shantykoor is besloten om het geld te schenken aan de voedselbank. “Die hebben het geld broodnodig”, benadrukt Van Dijk.

De cheque is aangeboden in het buurtcentrum Maarswold aan de Utrechtselaan in Stadskanaal. Sinds enkele maanden het nieuwe onderkomen van het shantykoor – met dertig leden – dat ongeveer 20 keer per jaar optreedt.

Een kwart eeuw werd gerepeteerd op woensdagavond in de kantine van de ijsvereniging Hamar, maar daar dan het koor niet meer terecht.

Van Veen was blij met de cheque. “We zijn voortdurend op pad om aangeboden voedsel op te halen. De voedselbank in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde heeft ongeveer 450 klanten. De laatste tijd zien we steeds meer ZZP-ers, die financieel gezien het hoofd niet meer boven water kunnen houden.”

 

Een mooi einde en een mooi begin!

 

Als afsluiting van 2019 de Volkskerstzang en als begin 5-1-2020 onze jaarlijkse Nieuwjaarsvisite. Bijna 50 mensen  aanwezig  om elkaar een gezond Nieuwjaar te wensen.

Eerst koffie/thee met rolletjes, een woord van de voorzitter, dan een hapje en een drankje,wat muziek erbij en gezellig meezingen.

Om 17.15  lekker Chinees eten en tot slot nog even wat muziek en meezingen.

Om 18.30 uur gaat iedereen tevreden weer huiswaarts en alleen maar complimenten  voor ons koor een gezellig begin van 2020.

En de vooruitzichten zijn ook weer goed.

[cycloneslider id=”nieuwjaarsvisite-2020″]

Volkskerstzang 15.12.19

Alleen al de entree met al die vuurkorven en  Giezelbaargbloazers is al heel bijzonder en bij binnenkomst zingen de Noszèlie Singers Nederlandstalige kerstliedjes waarna het officiële programma begint.  Er wordt veel samen gezongen, en kerstverhaal verteld. Bij de uitleiding zingen wij nog ” een heel gelukkig kerstfeest” Een prachtige afsluiting van 2019 als je dit voor 1000 bezoekers nog mag beleven. 

[cycloneslider id=”volkskerstzang-2019″]

25-10-2019 Samen met het Don Kosaken Chor Serge Jaroff in Theater Geert Teis.

 

In overleg met het personeel van Geert Teis was alles perfect geregeld en de ± 500 bezoekers waren in het Theater en beleefden een prachtige avond.

Om 20.00 uur ging het doek open en zongen wij een half uur shanties en zeemansliederen. Daarna werd het Kosaken Chor door ons begroet met het liedje Suliko op accordeon begeleid door Fennie Hofkamp gedurende 1 minuut en als beloning kreeg ze een witte roos, en wat leuk was overhandigd door haar jongste kleindochter. Daarna 2x 40 minuten het origineel Don Kosaken Chor met prachtige stemmen van zware bassen tot hoge tenor. Tussen de liedjes veel applaus. Als hoogtepunt voor ons samen met hun als slot het “Wiegenlied”gezongen.

Johan en Gert als dank een flesje Knoalster Zeupie, Fennie een bos rode rozen en de dirigent van de Kosaken een fles oude jenever uut Grunn.

Daarna een staande ovatie van het publiek.

[cycloneslider id=”geert-teis-2019″]

Oringer Marke, Odoorn 14.00-17.00 uur, 21 september 2019.

Voor de 3e keer organiseerden De Noszélie Singers een evenement voor Oringer Marke, de 1e keer met een shantykoor uit Utrecht, de 2e keer een piratenkoor uit Hoogezand en voor de 3e keer met het dameskoor Leed vermaak (t)  uit Borger. Op het mooie nieuwe aangelegde podium op het Dorpsplein in Odoorn met een mooi groot terras ± 200 bezoekers  (allemaal zitplaatsen) werd er mooi gezongen door de Noszélie Singers met hun shanty’s en zeemansliedjes en Leed vermaak (t) met Nederlandstalige volksliedjes. Het werd een groot succes mede door het mooie weer en de 2e of 3e zaterdag in september 2020 gaan we het weer even doen.

Let op onze website: www.noszeliesingers.nl

  [cycloneslider id=”ism-leedvermaakt-21-9-19″]

7 september Leer en Doemarkt

Een half uur gezongen met mooie reacties uit het publiek.

Onze informatiekraam werd goed bezocht en dat gaf als resultaat

dat er veel Cd’s zijn verkocht (onze CD Bie ons op knoal is ook uitverkocht)

Veel reserveringen voor ons concert 25-10- 2019 in Theater Geert Teis.

Veel flyers uitgereikt, waardoor ’s avonds al de 1e bestelling kwam uit Duitsland.

Alles was prima georganiseerd  en voor ons koor een zeer succesvolle dag.

[cycloneslider id=”leer-en-doemarkt-2019″]

Shantyfestival 23-8-2019

Een prachtige dag, het weer was ons goed gezind. Ontvangst van de koren in de kantine van Ubbo Emmius aan de Engelandlaan met koffie en koek.

Begroeting door voorzitter Klaas van dijk en opening door wethouder  van o.a. Cultuur Goziena Brongers om 11.00 uur stonden de 1e  3 koren te zingen op de 3 verschillende podia. Dat ging de hele dag door en elk koor hield zich aan de afgesproken tijden mede door onze gastdames.

Ontzettend veel publiek bij de optredens en in het Centrum met volle terrassen.

Om 17.00 uur afscheid van de koren voor een bomvolle Raadhuisplein en nog even samen 2 potpourri’s gezongen 1 Nederlandse en 1 Duitse (voor de Duitse koren) waar bij de Duitse potpourri een grote polonaise.

Een voorbereiding maar vooral de medewerking van alle vrijwilligers. Bedankt!

[cycloneslider id=”23ste-shantyfestival-2019″]

2 . 3 en 4 augustus  2019 Saarbrücken 

Op uitnodiging van de Stad Saarbrücken (reeds de 6e keer)  3 dagen op reis. Vrijdag vertrek om 08.00 uur met een aantal korte stops even een gezellig bezoekje van een paar uurtjes in Cochem aan de moezel en om 19.30 uur aankomst bij de Radskeller waar ons schnitsel (deurmat) menu al klaar stond.                                                                                                      Om 20.30 uur bij ons Hotel aan de Saar.                                                                                       Zaterdag van 10.30-13.00 uur prachtig gezongen in de Basilika ST. Johann (overvol) door de 3 deelnemende koren, daarna van 15.00 18.00 uur gezongen in de Feesttent van het Saarspectakel, waar in die drie dagen ± 300.000 bezoekers op af komen.                               ’s Avonds vrij te besteden. Zondag van 11.30-12.45 uur weer gezongen in de Feesttent en weer veel applaus van het publiek en Johannes verkocht heel veel Cd’s. Om 13.15 uur terug naar Stadskanaal waar we om 21.00 uur weer aankwamen. Drie prachtige dagen met mooi weer.

[cycloneslider id=”saarbrucken-2019″]

17 juli vakantiemarkt Odoorn

De 1e van de 6 vakantie markten op het vernieuwde Dorpsplein in Odoorn

waren wij uitgenodigd om te zingen van 19.00 – 21.00 uur.

Prachtig weer, veel publiek en met veel plezier gezongen en blijkbaar viel

ons programma in goede aarde want onze voorraad Cd’s was weer uitverkocht

22 juni vishandel Boels Menistenplein.

De Windjammer kommen en brachten de Hollandse nieuwe haring naar Boels.

De hele dag vers opgemaakt bij de haringkar. Muzikale begeleiding met accordeons.

En ons shantykoor met shanty’s en zeemansliedjes, lekker zomerzonnetje en dat alles zorgde voor een grote publieke belangstelling op het Menistenplein.

Het was voor ons, voor het meelevende publiek en door de drukte bij de vishandel weer een prachtige middag.

Cd’s / Dvd’s verkocht en entreekaarten voor ons concert 25 oktober in Theater Geert Teis.

Dat maakt een mens gelukkig.

[cycloneslider id=”vishandel-boels-2″]

 Odoorn / Ost Rhauderfehn

1 en 2 juni een druk programma, eerst naar Odoorn  met veel shanties en zeemansliedjes. De deelnemers aan de wandelvierdaagse die wij ’s middags 2½ uur hebben vermaakt bij een steeds vol terras en een zeer enthousiast publiek (Dvd en veel Cd’s verkocht)  Zondag naar Ost Rhouderfehn (viering 250 jarig bestaan van de Gemeente) met 10 koren uit Duitsland en 10 koren uit Nederland. 4 Podiums, wij zongen op het hoofdpodium met ontzettend veel publiek, echter het programma gaf aan 2 x 20 minuten zingen dus weinig liedjes. Toch was het publiek zeer enthousiast over onze bijdrage wat resulteerde dat onze voorraad Cd’s was uitverkocht.

[cycloneslider id=”odoorn”]

24e  Donateursavond 8 maart 2019 in zaal Gossen.

Na 2 maanden voorbereiding o.a. prijsjes verloting, liedjes programma samenstellen en repeteren, opbouw geluid en goed afstellen tijdens de generale repetitie, vooroverleg met Gossen enz om uiteindelijk te komen tot de uitvoering.

Als om 19.00 uur de deur opengaat komen de eerste gasten al binnen en tegen 19.45 uur zit de hele zaal al vol. Als wij dan om 20.00 uur opkomen met “Hier komen Noszélies” klapt de hele zaal mee.

De muzikanten hadden een mooi programma samengesteld: nieuwe liedjes, bestaande liedjes met nieuwe solisten, luisterliedjes en meezingers.  Het werd een prachtige avond met veel waardering van de bezoekers betreffende onze uitstraling, er werd met veel plezier goed gezongen, goede muzikale begeleiding en prima geluid in de zaal.

De verloting was uitverkocht. Nog 16 kaarten verkocht voor Geert Teis 25-10 en tijdens het Bal na werd er door veel bezoekers nog een uurtje gedanst. Bleu by You.

Onze volgende donateursavond is 13 maart 2020.

[cycloneslider id=”donateursavond”]
Nieuwjaarsvisite  

Tussen 15.00-15.30 uur kwamen 53 personen binnen wandelen om elkaar de beste wensen over te brengen voor 2019 en het werd een heel gezellige middag. Ontvangst met koffie, thee, rolletjes. Een terugblik, vooral een zeer intensief jaar voor het Bestuur, 2 nieuwe bestuursleden Ed van Halem (penningmeester) en Geert Takens (lid) die ingewerkt moesten worden en een aantal grote evenementen voorbereiden o.a. 25 jarig jubileum Geert Teis reis Weerribben, het 22e internationaal Shantyfestival, 2 daagse reis Neuss, onze vele optredens en overdracht website beheer. En een vooruitblik door onze voorzitter Klaas van Dijk ziet er ook goed uit. Drankjes, hapjes, muziek, dansen, zingen en om 17.15 uur een stamppotbuffet met zuurkool, boerenkool en hutspot met worst en spek enzovoort. De goede sfeer en af en toe zal er weleens een probleempje optreden zorgt er voor dat we met onze goede muzikale begeleiding met plezier zingen en dat straalt er ook vanaf bij onze optredens. Tot slot hebben we een aantal leden die zich naast het zingen ingezet hebben  voor onze vereniging benoemd tot lid van verdienste n.l. Ed van Halem, Johan Klein,Harm Moesker en Henk Weijer.  We hebben nog even “lang zal hij leven” gezongen voor Albert Eillert die 2e Kerstdag 88 jaar is geworden. Om 18.30 uur ging iedereen voldaan naar huis. Een prachtig begin van 2019.

[cycloneslider id=”4160″]

Zondag 16 december Volkskerstzang Pagecentrum.

Ontvangst van 18.00-18.15 uur is al bijzonder door de vele vuurkorven en de Griezelbaargbloazers en het shantykoor De Noszélie Singers met mooie Kerstliedjes verwijzend naar de zee. Om 18.55 uur opent voorzitter Tjip Douwstra de avond.
Dominee Binderd de Jong (meditatie) wethouder Goziena Brongers (Kerstevangelie)
Christelijk mannenkoor Stadskanaal, pianist Wim Kramer, Kinderkoor De Regenboog en shantykoor De Noszélie Singers verzorgen de koorzang en daarnaast nog veel samenzang begeleid door Cresendo. Einde 20.15 uur.
Uitleiding door De Noszélie Singers bij het afscheid van meer dan 1000 bezoekers.
Een prachtige evenement.

Kinderkoor de regenboog

8 december 2018
Opening Kerstactiviteiten Centrum Winkeliers voor de 15e keer in de Beneluxlaan.
We hebben het kale pand nog weer ingericht in een gezellige Kerstsfeer inclusief een kraampje van Mokka met koffie, thee, warme chocolademelk en een kraampje met Glühwein bediend door onze Kerstvrouw Edeltraut en onze Kerstman Johannes onze promotieman van ons koor met Cd’s, Dvd’s en foto’s.
Weer veel publiek die zeer enthousiast reageerden. Het was net 1 grote Kerstfamilie.

5 december 2018 Sinterklaasavond:
Voor het eerst is ons 25 jarig bestaan gewoon repeteren.
2 weken ervoor kwam één van de dames Klaas vragen om de koorleden een cadeautje te geven en of ze ook mochten frituren, 2 andere dames kwamen er ook bij en zij regelen wel wat. Nou wij hebben het geweten, een grote verrassing voor alle koorleden 10 hapjes van bitterbal, kip, frikadel, bami etc.
En als grootste verrassing kwam zwarte Piet ook nog even langs met een grote tas vol pepernoten en heeft nog even gedanst en meegezongen.
Gedisciplineerd gerepeteerd en na afloop een gezellige boel.

2 december 2018 Kerstmarkt Leer

Met een volle bus vertrokken wij om 12.00 uur waar we om 13.15 uur aankwamen.

Een beetje druilerig weer, soms droog en een redelijke temperatuur.

Na aankomst eerst even het programma doornemen. De hele middag ontzettend  veel bezoekers, eerst even vrij zingen in gasselschen Garten waar het publiek enthousiast meedoet en daarna 2x een optreden  op het podium met een grote publieke belangstelling en ontvangst met de Kerstman met een mooi Duits zeemanslied: Auf Weinachts Hafenwache, ook door de Kerstman zeer gewaardeerd.

Ook voldoende tijd om zelf even de Kerstmarkt in de Altstad van Leer  te bezoeken.

Voor de 1keer gezongen op een Duitse Kerstmarkt, een zeer geslaagde middag.

[cycloneslider id=”wheinachtsmarkt-leer-2-12-2018″]

Zaterdag 15-9-2018 Odoorn.

Mini shantyfestival op het Dorpsplein bij Hotel Restaurant Oringer Marke in Odoorn.

Shantykoor  De Noszélie Singers samen met het Piratenkoor Voorwaarts  Voorwaarts uit Hoogezand Sappemeer zorgden voor een spetterend optreden van 14.00-16.45 uur en als afsluiting samenzang met polonaise.

Een bomvol terras, veel applaus, er werd meegedaan en meegezongen , prachtig weer en volgend jaar zoals het er nu naar uitziet een vervolg.

[cycloneslider id=”3911″]

25-8-2018 22e internationale shantyfestival Stadskanaal.

Om 10.00 uur waren alle 8 koren uit Nederland en Duitsland met hun aanhang binnen in de mooie kantine van het Ubbo Emmius aan de Engelandlaan en konden genieten van koffie + koek. Na de opening door plaatsvervangend Burgemeester Gezina Brongers en de voorzitter Klaas van Dijk werd er aan ieder koorlid nog een lunchpakket verstrekt en vertrokken de koren naar de 3 podia.

Vanaf 11.00 uur werd er gezongen, echter om 12.45 uur een enorme stortbui van 15 minuten (stroom van de geluidsapparaten even afgesloten voor de veiligheid) waarna 2 koren besloten om te stoppen. De andere 6 koren gingen gewoon verder en vulden de tijden van de vertrekkende koren op door 1 koor 15 minuten langer te laten zingen en 1 koor begon 15 minuten eerder. Om 16.30 uur weer een stortbui met hagel waarna werd besloten de samenzang om 17.00 uur uit veiligheids overweging niet door te laten gaan.

Onder de overkapping bij Pearl werd afscheid genomen van de koren en ondanks een paar stevige regenbuien werd het toch een geslaagde dag en complimenten voor de organisatie.

[cycloneslider id=”shantyfestival-2582018″]

19-8-2018.

40 jarig jubileum Schiffer Chor Rekum.

Om half 8 vertrokken wij met een volle bus richting Bremen.

Wij waren uitgenodigd als bevriend koor om mede hun 40 jarig jubileum op te vrolijken.

Samen met 5 Duitse koren hebben wij er een prachtige dag van gemaakt.

De reacties van de Duitse koren en het publiek “Die Holländer sind absoluut Spitse” en dat bleek ook wel bij het vele applaus  dat wij kregen bij onze luisterliedjes, meeklappers, meezingers, mit Schunkeln en tot slot een polonaise met itwa 100 begeisterten.

Nog een koel glas Bier und Bratwurst gingen we om 17.00 uur weer richting Stadskanaal waar we zeer voldaan, ook onze meegereisde gasten om 20.00 uur weer thuis waren.

Ook nog veel Dvd’s en Cd’s verkocht en kontakten gelegd voor ons festival 31 augustus 2019.

[cycloneslider id=”rekum-19-8-2018″]

7 en 8 juli Shantychor Neuss Rhein.

Waar is Neuss, aan de ene kant van de Rijn ligt Neuss aan de andere kant ligt Düsseldorf.

Met shantykoor Neuss hebben wij al 15 jaar een vriendschappelijke uitwisseling en werden wij uitgenodigd om hun 39 jarig bestaan op te vrolijken.

Zaterdag vertrokken om 11.00 uur in een nieuwe bus van Drenthe Tours en met een korte tussenstop waren we om 15.00 uur bij ons hotel.

Van 16.00-17.00 uur genoten van een uitgebreid schnitzelbuffet. Om 17.30 uur kwamen we bij de hal voor ons optreden met een soundcheck. Om 19.00 uur begon het optreden met shantychor Neuss, shantykoor Noszélie Singers steeds begeleid bij de wisseling door een blaasorkest.

Een hele mooie avond waar Johannes veel Cd’s verkocht en veel applaus van het publiek. Na afloop nog even muziek gespeeld in de Foyer wat een heel gezellige boel werd met als slot een polonaise.

Zondag een uitgebreid ontbijt buffet en om 11 uur weer richting Stadskanaal waar we met een ruime tussenstop om 15.00 uur weer thuis waren. Twee hele mooie en gezellige dagen waar Fennie op haar kleine accordeon in de bus gezellige meezingers speelde.

[cycloneslider id=”neuss”]

3 juni Papenburg Stadtfest.

Omstreeks 11.00 uur werden we ontvangen door ons Gastkoor Vor Anker

met koffie en koek ook voor onze meereizende dames.

Daarnaast kregen we nog 2 munten waar we 2 grote bokworsten met brood

als lunch konden gebruiken.

Van 13.00-17.30 uur optreden op 3 podia elk van de 7 koren 3 x een half uur zingen.

Prachtig weer en wij kregen veel applaus en nog een aantal Cd’s verkocht.

[cycloneslider id=”papenburg-2018″]

6 mei 2018 Boottocht Weerribben.

Als afsluiting van onze festiviteiten in het kader van  ons 25 jarig jubileum vonden de leden dit een passende beloning.

Met de bus naar Kalenberg en daar overstappen op een prachtig boot met zelfs een lift naar het beneden en bovendek.

Om 11.00 uur vertrok de boot en werd er koffie/thee met Blokzijlster brok geserveerd.

Het was prachtig weer  en dat nodigde op het bovendek uit om te zingen en met begeleiding van accordeon en gitaar een gezellige boel. Veelandere bootjes bleven even naast ons varen om mee te genieten, dit herhaalde zich een aantal keren.

Om 13.00 uur de lunch, soep en broodjes midden op de Grote Beld. Daarna via Giethoorn richting Blokzijl waar we é♪0n uur een bezoekje konden brengen aan dit schilderachtig dorpje, zodat  de bemanning het koud en warm buffet aan boord konden brengen.

Om 16.30 uur al varend genieten van een heerlijk buffet en om 18.00 uur waren we weer terug in Kalenberg.

Een prachtige dag en de kapitein en barbediening deden gezellig met ons mee.
[cycloneslider id=”reisje-2018″]

Receptie 25 jaar Noszélie Singers 28-4-2018

Voorafgaaand aan de voorstelling een korte receptie in het Theatercafé van 18.00-18.45 uur. Een volle bezetting met een kop koffie, drankje en bitterbal. Gert Immerzeel speelde op de vleugel achtergrondmuziek.

Voorzitter Klaas van Dijk heette de aanwezigen welkom, onze loco-burgemeester Gozina Brongers hield nog een korte toespraak en bood namens de gemeente een enveloppe met inhoud aan en als slot werd onze nieuwe Banner gepresenteerd door Mevrouw Brongers en ons koorlid Harm Moesker (die het heeft aangeboden aan ons koor)

[cycloneslider id=”noszlie-singers-25-jaar”]

Revue 25 jaar Noszélie Singers in Theater Geert Teis.

Eind 2016 is  het bestuur ideeën besproken wat gaan we doen.

Uiteindelijk hebben we besloten om onze donateursavond te houden in Theater Geert Teis in de vorm van een revue.

Allereerst het Theater vastgelegd en daarna een programma opgesteld met liedjes en Sketches .Voor de sketches een uitdrukking geven aan liedjes samenwerking gezocht met toneelvereniging UDI, die aangaven met zeker 4 leden mee te doen, het werden er uiteindelijk 7. Tijdens de repetities bleek er al een goede klik te zijn met ons koor en dan de uitvoering.

Het optreden.

Theater Geert Teis  had voor deze special avond de rode loper uitgelegd. Nadat iedereen plaats had genomen ging er om 20.00 uur het gordijn open en heette de voorzitter Klaas van Dijk de bezoekers die in grote getale waren gekomen hartelijk welkom en tot slot kondigde hij het 1e lied “Sailers Farewell” aan als eerbetoon aan de 20 koorleden  die bij ons hebben  gezongen maar niet meer in ons midden zijn.

het volgende lied Heimwee ineens een matroos op zijn fiets, toen hij zijn vrouw zag smeet hij zijn fiets weg  en omhelsde haar.

[cycloneslider id=”reveu-25-jaar”]

Bij de 1e sketch “Naie dokter op Knoal”een continu spraakverwarring tussen dokter en patiënt en uiteindelijk bleek dat het hele koor inclusief de kantine dames geen suikerziekte hadden. Een verdiend applaus  volgde. Daarna vertelde Bob Bossema met het lied  Bie ons op Knoal nog even aan de dokter wat er al te beleven is  in Stadskanaal. Toen Hans en Fennie een liedje zongen kwamen er spontaan 2 dames het toneel op om haar een bloemetje en door bonbons te geven (even een emotioneel moment). Bij de sketch  ik sta op wacht” weer een continu spraakverwarring tussen de Kapitein en de matroos.

Prachtig gespeeld door de mensen van UDI en weer een verdiend applaus. Bij het volgende liedje “Ik sta op wacht”zong de hele zaal mee.

Na de pauze in de Kroeg.

Alle spelers van UDI in de kroeg met een fles jenever! en glaasje.

Er gebeurde van alles. Gert en Wies zongen “Je bent niet mooi”uit de Jantjes gevolgd door Hier komen de Jantjes alleen van een andere tekst voorzien “Hier zijn de Noszélies”.

[cycloneslider id=”het-optreden”]

Een van de mooiste Nederlandse shanties  “Ketelbinkie”werd prachtig gebracht door Gert. Bij de potpourri het laatste deel alleen gezongen  door de bezoekers, konden wij even uitrusten. Bij het volgende lied stond er ineens een matroos in (lange onderbroek) op het toneel die al zijn kleren de avond tevoren was kwijtgeraakt en dat nu terug kreeg van een charmante dame. De volgende potpourri  nog een klein polonaise.

Bij Sierra Madre ging de hele zaal los en zeilden wij weer naar huis “Sailing Home”. Tussentijds veel applaus en na afloop een langdurige  staande ovatie wat ons motiveerde om nog een toegift te geven met ons clublied, niet alle liedjes zijn genoemd maar alles werd op een voortreffelijke manier gepresenteerd  door 2 leden van UDI zowel de luisterliedjes en, sketches en het enthousiast mee laten doen van ce bezoekers waar mogelijk.

Nieuwjaars- visite 2018

Zondag  7 januari 2018 was het weer een drukte van belang tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsvisite samen met onze vrouwen /vriendinnen.

Vanaf 15.00 uur ontvangst met koffie/thee en rolletjes.

Omstreeks 15.30 uur een terugblik en vooruitzicht van voorzitter klaas van Dijk  over 2017 en 2018 .                                                                                                                                                                                                                                            Het ziet er weer goed uit met als hoogtepunt het vieren van ons 25 jarig jubileum  in Theater Geert Teis met als titel: Een bonte avond met het shantykoor De Noszélie Singers.

Vanaf 16.00 uur een gezellige  boel met hapjes, drankjes, muziek, zingen en om 17.15 uur dit keer een Chinees buffet.

Na afloop van het buffet nog even zingen, dansen en tot slot de polonaise met de 48 aanwezigen.

Omstreeks 18.30 uur gaat iedereen weer voldaan huiswaarts.
[cycloneslider id=”nieuwjaar-2018″]

Optreden december 2017

Shantykoor De Noszélie Singers zorgde voor een prachtige Kerstsfeer in Stadskanaal (zie weekpost 13-12-2017)

Vele jaren opent het shantykoor De Noszélie Singers de Kerstactiviteiten van de Centrum Winkeliers. Op 9 december aan de Beneluxlaan was het weer een groot succes.

Een mooie  in kerstsfeer ingerichte locatie met verlichte kraampjes met glühwein, koffie, thee en warme chocolademelk  met slagroom kon het in grote getale aanwezige publiek weer genieten van shanty’s, zeemansliedjes en kerstliedjes en gezien het vele applaus werd dit zeer gewaardeerd.

Als goede doel hadden wij weer het KWF fonds.

Bij de afrekening was mevr. Nijhof bijzonder tevreden, het was de grootste opbrengst  in al die jaren.  Een bijzonder woord van dank voor onze Kerstman, kerstvrouw zij was aan het eind van de middag uitverkocht met de op haar manier presenteren van de glühwein.

Jumbo Westermarke voor het beschikbaar stellen van de glühwein, kerstkransjes en chocolaatjes en lunchroom Mokka voor de thee, koffie en warme chocolademelk.

[cycloneslider id=”kerst-optreden-9-12-17″]

Optreden 23 september 2017 Odoorn

Shantykoor Windstilte uit Vleuten/ De Meeren waren 3 dagen te gast bij Hotel Oringer Marke.

Zij hadden het verzoek ingediend om zaterdagmiddag te zingen.

De Oringer Marke heeft ons toen gevraagd om mee te zingen en hoe hij dat het beste in kon vullen. In gezamenlijk overleg begeleid door Trijnko kwamen tot de volgende invulling:

14.00-14.30 uur De Noszélie Singers

14.45-15.15 uur Windstilte

15.30-16.00 uur De Noszélie Singers

16.15-16.45 uur Windstilte

Oringer Marke had een enorm groot terras klaar gezet, het was prachtig weer  en alle stoelen waren bezet. Zelfs fietsers die langs kwamen, even de fiets in het fietsrek, de laatste tafeltjes ebn stoelen erbij en tot het einde was het bomvol.

Twee shantykoren die elk op hun eigen manier hun liederen ten gehore brachten met veel aandacht van het publiek.

Luisterliedjes, meezingers, meeklappen en Windstilte had ook nog een paar komische acts.

Twee koren die elkaar bij het begin niet kenden, zorgden voor een prachtige afsluiting door samen 2 liedjes te zingen waarbij werd meegezongen, gedanst en een polonaise. Een hele mooie middag.

Zie ook onderstaande

Beste collega’s van Shantykoor “De Noszélie”Singers” ,

Namens alle mannen van het Shantykoor Windstilte wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor het gezellige minifestivalletje van afgelopen zaterdag in Odoorn.

Het zag er allemaal perfect uit en het was leuk om jullie te zien en horen optreden.

En wat een goed geluid ook………..

Mede door die middag was ons weekend Odoorn een groot succes.

Wij wensen jullie heel veel succes en bovenal plezier met jullie koor.

Wellicht komen wij elkaar nog eens ergens tegen.

Met vriendelijke groet.

“Shantykoor Windstilte”

3-9 Havendagen Delfzijlen 10-9 shantyfestival Emmen.

2 festivals met een geheel eigen karakter.

Delfzijl in en bij de haven en als de klanken van de shanty’s en zeemansliederen door de straten  en over het water klinken geeft dat een bijzonder gevoel.

Prachtig weer v, goede publieke belangstelling, onze muzikanten kregen een groot compliment.

Emmen, een gigantisch festival, 24 koren 8 podia. Het hoofdpodium in het centrum bomvol publiek. Wij zongen daar een eind vanaf maar toch ook een goede belangstelling op het  veel  Noorderplein.

Ons optreden werd beloond met veel applaus en goede verkoop van Cd’s en Dvd’s  mooi weer en een gezellige middag.

Leer en Doemarkt  2-9-2017

Geen optreden, wel een kraam.

Dat wij geen optreden verzorgden had te maken dat wij een dag later optraden tijdens de havenfeest in Delfzijl,  2 dagen achter elkaar doen wij niet meer.

Daarbij was het podium, geluid en podium programma wat professioneler.

Echter doordat wij wat meer tijd hadden om met de bezoekers bij onze kraam te communiceren als de geluidsterkte het toeliet hebben wij zonder op te treden veel Cd’s verkocht en kaarten kunnen reserveren voor onze revue  28-4-2018 in Theater Geert Teis in het kader van ons 25 jarig jubileum  6-5-2018.

Shantyfestival 26-8-2017

Na 10 maanden voorbereiding komt dan de uitvoering van het 21e  internationale shanty festival Stadskanaal.

Het was stralend weer, om 08.30 uur werd de deur geopend van Ubbo Emmius aan de Engelandlaan en de grote koffiekannen werden aangezet door Lina onder toeziend oog van Bart. Om 09.00 uur kwamen onze koffiedames en de gastvrouwen binnen.

Tussen 09.30-10.00 uur kwamen alle koren binnen, Johannes dirigeerde alle auto’s  en bussen  naar hun parkeerplaats en de koffiedames voorzagen alle deelnemers en meereizende van koffie en koek.

De bediening verliep bijzonder goed en om 10.00 uur begroette de voorzitter Klaas van Dijk alle deelnemende koren, waarna wethouder Gozina Brongers de opening verrichte.

Om 10.15 uur konden de koren met hun lunchpakket richting het centrum. Om 11.00 uur werd de mooie kantine weer helemaal schoon opgeleverd.   Harm Moesker op de bakfiets had inmiddels de geluidsmensen voorzien  van koffie, koek, lunchpakket  en frisdrank. Vanaf 11.00 uur werd er op 3 podia gezongen door 8 koren die elk op hun eigen manier de shanty’s en zeemansliederen ten gehore brachten begeleid door hun gastvrouw die de tijden strikt in de gaten  hielden en vragen van de koren keurig afhandelden.

De publieke belangstelling bij de optredens was bijzonder groot, maar ook verder veel lopend publiek in een bomvol centrum van Stadskanaal met volle bezetting van alle terrassen.

De entourage op het Raadhuisplein met vele kraampjes, zitplaatsen was gezellig  en bij de samenzang stond het plein bomvol mensen die meezongen, klapten, dansen  en een polonaise, een hele mooie afsluing.

[cycloneslider id=”fotos-shanty-2017″]
[cycloneslider id=”shanty-festival-2017-2″]

Een 3 daagse reis Lübeck/Travemünde 30-6 t/m 2-7-2017

Vrijdag om 08.00 uur in de bus naar Lübeck. Om 14.00 uur bij het hotel, onderweg alleen maar regen.

Om 15.00 uur richting Travemünde, bij ontvangst  door de organisatie werd ons meegedeeld dat het festival vrijdag was afgelast in verband met wateroverlast. Twee van onze optredens konden niet doorgaan.

Zaterdag en zondag 4 optredens, mooi weer, veel publiek en veel Cd’s verkocht.

Bij ons 1e optreden  een groot Cruiseschip terwijl wij zongen  en zorgde voor een extra basgeluid met zwaaiende mensen aan boord, de Ferry’s naar Zweden en Finland voeren af en aan . 35 koren uit Duitsland, Nederland, Noorwegen, Denemarken, Engeland en de vele kramen zorgden voor een mooie sfeer langs de Boulevard aan de haven uitlopend naar het pitoreskecentrum. Een prachtige weekend en om 20.00 uur waren wij terug in Stadskanaal.
[cycloneslider id=”travamunde-2017″]

Haringdag Vishandel Boels

17 juni Haringdag Vishandel Boels.

14 juni lagen ze al in de winkel en werden ze al smaakvol gegeten.

Zaterdagmiddag een combinatie van de Hollandse nieuwe en shanties en zeemansliederen trok bijzonder veel publiek en het belangrijkste het grote terras van vishandel Boels was steeds vol bezet.

De haringschoonmakers, 2 mannen  en een vrouw moesten alle zeilen bijzetten  om aan de vraag te voldoen, want alles was vers van het mes.

Jan de haringkoning was 50 jaar geworden, nog even een lang zal hij leven gezongen met het vele publiek en op een Duits liedje hadden we nog een kleine Nederlandse tekst bedacht. En niet te vergeten, vishandel Boels is uitgeroepen tot de lekkerste kibbeling van de provincie Groningen.

Prachtig weer en een hele gezellige middag op het Menistenplein.

[cycloneslider id=”vishandel-boels”]

Verslagje van onze donateurs avond

Donateursavond 10 maart 2017

Als je voor de 23e keer, steeds op de 2e vrijdag in maart een muzikale avond organiseert voor onze donateurs, genodigden en liefhebbers van shanties en zeemansliederen en je hebt nu ook weer een bomvolle zaal  dan geeft dat veel voldoening.

Er wordt geluisterd, meegeklapt, meegezongen van 20.00-23.00 uur.

De verloting was weer helemaal uitverkocht en de reactie van het publiek “Wat hebben we weer een gezellige avond gehad”

6 mei 2018  – 25 jaar shantykoor De Noszélie Singers dan wijken wij af  van de 2e vrijdag in maart en gaan zaterdag 28 april 2018 voor  U een revue opvoeren in theater Geert Teis.

Informatie hierover in onze Kajuit en onze website www.noszeliesingers.nl

Zie hier onder foto’s van een zeer goed geslaagde Donateurs avond.


[cycloneslider id=”donateurs-avond-2017″]
[cycloneslider id=”donateur-2017″]

De Vijverhof te Assen 2-2-2017

We hebben een leuk optreden verzorgd in De Vijverhof te Assen.
Vriendelijk werden we ontvangen en kregen eerst koffie met een lekker koekje.
De mensen in de zaal waren uiterst tevreden en klapten af en toe dapper mee,
in de pauze werd ons een hapje en een drankje aangeboden, al met al zeer goed verzorgt.
Ons tweede blokje hebben we dus weer met gesmeerde kelen gezongen, 
het was voor ons en onze toeschouwers een geslaagde avond.

[cycloneslider id=”de-vijverhof”]

Zondag 8 januari 2017

Nieuwjaarsvisite, elk jaar weer onze 1e activiteit van het jaar.

Ook deze keer weer een mooie opkomst van 44 personen.

Ontvangst tussen 15.00-15.30 uur. De eersten zijn al een kwartier eerder aanwezig.

Eerst koffie, thee en natuurlijk Nieuwjaarsrolletjes.

Een terugblik van 2016 en een vooruitblik op 2017 door de voorzitter,

dan worden de kopjes opgeruimd en vanaf 16.00 uur komt de borrel op tafel met nootjes en hapjes.Er wordt muziek gemaakt, spontaan een gedicht en verhaal voorgelezen en gezongen.

Om 17.15 uur staat het warm buffet klaar met zuurkool, boerenkool, worst en spek waarvan  veel gebruik van wordt gemaakt, het was weer lekker.

Ondanks een volle maag nog even dansen op muziek van onze huisband en tot slot de polonaise, zodat iedereen om 18.30 uur huiswaarts keerde na deze gezellige middag.

[cycloneslider id=”nieuwjaar-visite-2017″]

 10 december 2016 Kerstoptreden.

 Op uitnodiging van de Centrum Winkeliers hebben wij aan de Beneluxlaan weer de traditionele opening verricht van hun Kerstactiviteiten.

De zaal was weer in een mooie Kerstsfeer ingericht met tafels, stoelen een kraam met Glühwein waar U werd bediend door de Kerstman en Kerstvrouw  en een kraam met koffie, thee en warme chocolademelk  bediend door lunchcafé Mokka.

De kraampjes waren weer verlicht in kerstsfeer en ook de kerstboom ontbrak niet.

Als goede doel het KWF fonds De Kanaalstreek en door de grote publieke belangstelling waren zij ook zeer tevreden met de financiële  opbrengst.

Een prachtige middag met hartverwarmende reacties uit het publiek.

 22-09-2016 Ter-Apel

Het Kloosterheerd te Ter-Apel, we hebben daar een grandioos optreden verzorgd iedereen was vol lof de avond is omgevlogen.
In de pauzes en ook na afloop met verschillende mensen even een praatje gemaakt, ieder was uitermate tevreden, ook wij waren zeer tevreden mede doordat er ook nog werd meegezongen, iets wat ons dan ook met een goed gevoel weer huiswaarts deed keren. Graag wil men dat we nog eens terug komen, uiteraard willen we hier graag gehoor aan geven als we weer eens worden uitgenodigd.  

[cycloneslider id=”kloosterheerd-ter-apel”]

15-09-2016 Eelde

We hebben een leuk optreden gehad in het Else v/d Laanhuis te Eelde.
Jammer, onze muziek liet het even een beetje afweten daardoor zijn we iets later begonnen dan gepland.
We hebben dit goedgemaakt door onze pauzes wat in te korten en extra goed gezongen dus kwam het allemaal toch nog goed. De mensen waren uiterst tevreden, er werd hier en daar nog even geïnterviewd en gevraagd wat men er van vond. En wat denk je ze willen dat we nog een keer terugkomen. Als we uitgenodigd worden zullen we dat dan ook met alle plezier doen.

[cycloneslider id=”else-vd-laanhuis”]

3-9-2016 Leer en Doemarkt

Een grote diversiteit aan amateurverenigingen , welzijn organisaties, huurders verenigingen enz.

Daarnaast een podium met turnen, dans, zang en demonstraties van de EHBO, schaken, bridgen enz.

Alle amateur en vrijwilligers organisaties kunnen zich daar kosteloos presenteren, de catering is goed verzorgd en bij de optredens van De Noszélie Singers bijzonder  veel publiek.

Voor de organisatie een zeer geslaagde dag met veel bezoekers en mooi weer.

[cycloneslider id=”leer-doemarkt-3-9-2016″]

20e Internationale Shantyfestival georganiseerd door De Noszélie Singers op vrijdag 26 en zaterdag 28 augustus 2016.

Elke lustrum doen wij 2 dagen en bij ons 4e lustrum zijn wij vrijdagavond begonnen in Sporthal De Spont met 4 koren en een volle zaal. Om 19.30 uur opende de voorzitter van de Handelsvereniging en Centrum Winkeliers de avondopening met lovende woorden waarna de optredens begonnen, de koren kregen veel applaus.

Om 22.00 uur was het officiële programma afgelopen. Een zeer geslaagde avond zowel voor de koorleden als het publiek.

Dan zaterdagmorgen van 09.30 – 10.00 uur ontvangst van de koren. Om 10.15 uur de begroeting van de koren door voorzitter Klaas van Dijk en de officiële opening door cultuur wethouder Mevrouw Brongers.

Om 10.30 uur gingen de koren naar de podia met hun gastvrouwen. Mooi weer, veel publiek bij de podia en nog veel meer bezoekers in het mooie winkelcentrum van Stadskanaal en aan de wandelboulevard en De Snikke met zingende koren. Alle terrassen stampvol en de reacties van het publiek een prachtige dag en daarvoor doen wij het. En als slot om 17.00 uur bedanken de vrijwilligers, gastvrouwen, een herinnering aan de koren en de samenzang.

Dit keer een prachtige afsluiting met medleys van Nederlandse en Duitse zeemansliederen en het vele aanwezige publiek deed spontaan mee.

Wel moet men bedenken om tot een goede uitvoering te komen, een kleine zangvereniging hierin ± 9 maanden veel energie moet steken.

[cycloneslider id=”shanty-festival-2-dagen-de-spont-en-het-centrum”]

Greetsiel

23 juli met de bus op reis naar Greetsiel. Wij vertrokken om 09.00 uur met een volle bezetting en onderweg zorgde Fennie en Gert ervoor dat er al veel werd gezongen in de bus en een gezellige sfeer ontstond.

Om 11.00 uur waren wij in Greetsiel en hadden de koorleden en meereizenden tot 13.00 uur de tijd om in het mooie vissersdorpje Greetsiel rond te wandelen, even wat eten en drinken en in de haven lagen ± 40 vissersschepen waarmee de vele bezoekers een rondvaart konden maken op de Waddenzee.

’s Middags hadden we 4 optredens en er waren heel veel mensen om ons aan te horen. Luisterliedjes, meeklappers en meezingers en zij zongen uit volle borst mee, prachtige optredens en toen wij om 17.30 uur vertrokken bleek ook nog dat Johannes een behoorlijk aantal Cd’s had verkocht. Op de terugreis nog even weer gezellig gezongen in de bus waar wij om 19.25 terug waren in Stadskanaal. Een mooie dag met onze vrienden van shantykoor Freesenkraft uit Berumbur.

[cycloneslider id=”greetsiel”]

Verjaardagsfeest Koorlid

5 juli verjaardagsfeest bij ons koorlid Johannes. Hij werd 70 jaar en nodigde ons uit om dit tuinfeest muzikaal op te vrolijken door ons koor, al zingend meisje ik ben een zeeman met muziek van accordeon en gitaar voorop naar Oosterkade 10.

 Een grote partytent, een mooi wit geschilderde garage, eerst koffie en daarna barbecue en bier etc. Tussen het feest door zongen wij een aantal liedjes, de andere aanwezigen zongen gezellig mee, natuurlijk ook lang zal hij leven en tot slot een polonaise.

Een hele gezellig avond waar Johannes nog lang aan terug zal denken en wij hebben het graag gedaan.

DSC00520

Reis Ennepetal (Sauerland)

Zaterdag 28 mei vertrokken wij om 07.30 uur richting Ennepetal, onze 1e buitenlands optreden in 2016 op uitnodiging van shanty Chor Voerde/Ennepetal waar wij al  ± 15 jaar leuke contacten mee onderhouden. Zij zijn hier al een aantal keren geweest en wij daar. Ook doen zij dit jaar weer mee aan ons festival.
Bij aankomst werden wij al opgewacht door onze gastheer Jos Verhoeven, die ons naar de hal bracht waar wij mochten zingen. Wij hebben daar met 4 Duitse koren gezongen. Voor de pauze zongen wij als 3e koor en kregen bijzonder veel applaus.
Wij hadden een afwisselend programma samengesteld met Duitse, Engelse en veel Nederlandse shanty’s en zeemansliederen.
Na de pauze als 2e koor met een programma van meeklap- en luisterliedjes. De bezoekers klapten en zongen mee en bij het liedje Sailers Farwell vroegen we om (ein bisschen ruhe im Saal) daar wij dat deels a capella zingen. Het werd muisstil in de zaal en kregen na afloop een daverend applaus. Wij zouden geen Nederlanders zijn als wij niet afsluiten met een polonaise met voorop de voorzitter van shanty Chor Voerde/Ennepertal, Klaus Glenske.
Voor een bomvolle zaal en met alweer een daverend applaus namen wij afscheid. En als compliment: “Mooi gezongen en een mooi afwisselend programma.”
Een prachtige dag, goed verzorgd en Bier en Bratwurst ruim voldoende aanwezig met prachtig weer.
Om 20.30 uur waren wij terug in Stadskanaal.

Klaus Glenzke, voorzitter Ennepetal. Euer Auftritt bei uns  in Ennepetal Voerde war super. Ist beim Publikum auch gut angekommen, und sie hoffen das Ihr in Jahren 2018 wieder bei uns seid.

[cycloneslider id=”ennepetal”]

[cycloneslider id=”ennepetal-nog-een-paar-fotos”]

Onze Donateurs avond.

Onze 22e donateursavond op 11 maart 2016 weer voor een bomvolle zaal, dit keer in Dans en Partycentrum  Gossen.

Een meelevend en meezingend publiek en onze geluidsman Hennie Smit kreeg van de bezoekers een groot compliment, dat het geluid voortreffelijk geregeld was.

Daarnaast hadden we een tweetal nieuwe solisten en verder een afwisselend programma met shanties en zeemansliedjes.

De verloting was binnen een half uur uitverkocht en de prijzen afgehaald en na afloop nog even een uurtje gezellig dansen op live muziek van Rien en Fennie.

Een gezellige avond voor onze donateurs zoals U al 22 jaar van ons gewend bent en dat in een nieuwe locatie wat ons goed is bevallen. Een reactie van rokers onder de bezoekers, een mooi programma en mooi gezongen.

Noteert U alvast 10 maart 2017 in uw agenda!!

Nieuwjaars Visite 2016

3 januari 2016

Zoals voorgaande jaren weer een gezellige middag in het hamar gebouwtje v/d ijsvereniging waar tevens onze repetities plaatsvinden.
IMG_3222
Onze voorzitter Klaas van Dijk deed even een woordje vooraf toen alle genodigden binnen waren.

Klaas had het even over wat er zoal is gebeurt in 2015 , mooie en minder mooie gebeurtenissen.
Nadat Klaas bepaalde dingen heeft toegelicht en uitgelegd zijn we gezellig met elkaar gaan keuvelen over van alles en nog wat.
IMG_3224

Eerst was er koffie met uiteraard een lekker nieuwjaarsrolletje,daarna een borreltje, biertje, wijntje, hapjes etc.
IMG_3228

De kelen waren al een beetje gesmeerd toen Rien v Boven begon met een solo optreden.
Rien zong leuke liedjes van o.a Benny Nijman & Ede Staal en zelf geschreven liedjes.
DSC_5715

Hans van Veen heeft nadat Rien hem had gevraagd ook even te gaan zingen ook nog een paar liedjes samen met Rien gezongen.
Dit ging niet helemaal vlekkeloos, maar de gein was er niet minder om.

Zo tegen een uur of vijf half zes werd er chinees gebracht waar we heerlijk van hebben genoten.
IMG_3245

Na nog een afzakkertje met wat muziek kunnen we terug kijken op een geslaagde middag.
IMG_3241

Kerstactiviteiten Centrum

12 december 2015.

De opening van de Kerstactiviteiten  Centrum Winkeliers aan de Beneluxlaan was weer een groot succes.

Het gebouw naast Univé was gezellig in Kerstsfeer ingericht met ± 50 zitplaatsen en ruimte voor 75 extra staanplaatsen. Tijdens het zingen een volle zaal en in de pauzes even gezellig bijpraten onder het genot vaneen glaasje Glühwein en koekjes (aangeboden door Jumbo Froukje Sloot) en bediend door onze Kerstman en Kerstvrouw.

Lunchroom Mokka had een kraampje met koffie, thee,warme chocolademelk en koekjes en daar werd ook gretig gebruik van gemaakt.

Als goede doel hadden dit keer het KWF fonds (kankerbestrijding) en na afloop waren zij ook bijzonder tevreden met de opbrengst in de 2 collectebussen.

Een geslaagde middag die wij voor de 10e keer in samenwerking met de Centrumwinkeliers hebben georganiseerd.

Gala Concert Theater Geert Teis:

In januari 2014 kregen wij een E-mail of wij weer met het Don Kosaken Chor wilden zingen. In het bestuur is toen besloten mede in het kader van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar Semslinie om dit in 2015 te doen.

Als kleine amateur zangvereniging heb je een ruime voorbereiding nodig (Het Kosaken Chor, Geert Teis en Noszélie Singers) zijn nodig om in goed overleg tot vaststelling van een datum te komen en dat werd 16-10-2015.

Voor ons koor een zeer bijzonder optreden  en als dan blijkt dat ± 500 bezoekers dat mee willen beleven dan zeggen wij “lieve mensen bedankt”.

Dan het optreden van beide koren. Eerst de Noszélie Singers met 6 liederen.

Tijdens het zingen muisstil in de zaal en veel applaus.

Het Don Kosaken Chor Serge Jaroff, prachtige stemmen, muzikale begeleiding hebben ze niet nodig en bij het zingen van een aantal solisten extra applaus en ze moesten even naar voren komen.

Na hun 2e optreden zoveel applaus dat ze nog een toegift gaven (Kalinka) en het publiek klapte enthousiast mee. Na uitreiking van een bos bloemen aan onze dirigente Kiny Eiten en Wanja Hlibka met een fles jenever uut Grunnen ons hoogtepunt, samen een afscheidslied zingen. Guten Abend, Gut nacht en dan een minuten durende staande ovatie, een prachtige afsluiting waarop we bijzonder trots zijn.

Als Bezoekers of leden een reactie willen geven.

www.noszeliesingers.nl

Contact of E-mail: info@noszeliesingers.nl

5 september Leer en Doe Markt:

Een informatieve markt betreffende: Cultuur, allerlei soorten amateur verenigingen van zang, bijenhouders, schaken enz, en welzijn totaal  ±  50 mooi versierde kramen.

Vorig jaar mooi weer met veel bezoekers en nu storm en regen met omgewaaide kramen, weinig bezoekers en sportdemonstraties die geen doorgang konden vinden.

Het is het ergste wat een organisatie kan overkomen en je hebt er geen invloed op.

Wij hebben er ’s middags gezongen, wel publiek en ook nog Cd’s en kaartjes verkocht voor ons concert 16 oktober in Theater Geert Teis en nieuwe donateurs.

Hopelijk volgende jaar op zaterdag 3 september mooi weer.

Shantyfestival 2015

[cycloneslider id=”shantyfestyval-2015″]

19e Internationale Shantyfestival Stadskanaal

Het thema van het 19e internationale shantyfestival 29-08-2015 was, Stadskanaal Centrum één groot openlucht theater  en het werd één groot openlucht theater.

Vrijdag met onze vrienden De Bisttalmöwen uit Saarbrücken naar het Streekhistorisch Centrum en met de Snikke naar Museum Musica. Zij vonden het een prachtige dag.

Zaterdag om 10.30 uur de opening door wethouder Gozina Brongers ondersteund door 3 kinderkoren uit Stadskanaal ( 60 kinderen van 6 tot 12 jaar. Meisje ik ben een Zeeman met als solist de voorzitter van de Bisttalmöwen Peter Mögling, wat gaan we doen met een dronken zeeman, de Zuiderzee ballade met Jan en een meisje van 10 jaar en zij deed het fantastisch en tot slot het Grunnings laid en dat alles voor een bijna vol Raadhuisplein en live op Radio Noord.

Van 11.00-16.45 uur op 4 vaste podia 5 Nederlandse en 5 Duitse koren met een grote diversiteit, alleen vrouwen, gemengd koor, Piratenkoor en shantykoren die alleen op hun eigen manier liederen ten gehore brachten.

Tussendoor nog een jeugdkoor uit Hansestadt Herford en de Piraten enteren de Snikke en Bé Knigge (onze gastheer) stond een half uur met de Piratenvlag te zwaaien, een machtig mooi gezicht. En tot slot de finale voor een bomvol Raadhuisplein.

Prachtig weer, veel mensen in het mooie winkelcentrum van Stadskanaal met ook nog zingende koren op de Snikke en de terrassen zaten overal vol.

En dit alles mede mogelijk gemaakt door Stichting 250/400, Stichting Wildervank Fonds. Sponsoren en de vele vrijwilligers.

Jaarmarkt Niekerk

Zo’n 150 kramen, veel terrassen, heel veel bezoekers en ook wij hadden een grote belangstelling. Veel Cd’s en Dvd’s verkocht.

Bijzonder was het optreden op ons podium van (dameskoor DUWC Dames uit Westerkwartier ) gekleed in verpleegsters kostuum met telefoon, blauwe zwaailampen en ook viagra pillen zoals ze zeiden. Mooi weer en een prachtige dag.

12 juli Shantyfestival Hude

12 juli gezongen in Hude, een dorp tussen Oldenburg en Bremen, een prachtig versierde sporthal, 2 podiums waar afwisselend een koor zong, de catering goed verzorgd, 7 koren uit Duitsland Oostenrijk, Zwitserland en Nederland en over de hele dag 1000 bezoekers.

Wij hadden een mooi programma samengesteld met luisterliedjes, shanties, meezingers en tot slot een potpourri van Duitse zeemansliedjes waarbij werd meegeklapt, meegezongen en een polonaise van zo’n 300 mensen.

Een hele mooie dag, ook voor onze meegereisde donateurs en behoorlijk wat Cd’s en Dvd’s verkocht.

15-16 en 17 mei 2015 Saarbrücken

IMG_1330          IMG_1318

3 Prachtige dagen met mooi weer ± 23 graden. Op de heenreis 3 x een korte stop en ± 2 uur een bezoek aan Cochem aan de Moezel. Terrasjes, winkels, boten en veel vakantiegangers.

IMG_1236          IMG_1239

Om 18.00 uur waren we bij het hotel waar wij om 19.00 uur  een Lyonen Phanne hebben gegeten, een typisch Saarlands gerecht.

IMG_1258          IMG_1261

’s Avonds vrij en werd er gewandeld langs de Saar. Zaterdag om 11.00 uur ontvangst op het Stadhuis door de Oberbügermeister.

IMG_1269          IMG_1276

Van 13.00–15.00 uur even winkelen in de Bahnhofstrasse en van 18.00 – 22.30 uur zingen in het kader van 25 jaar Bisttalmöwen voor een bomvolle zaal.

Zondag terug via Luxemburg, België, onderweg nog even gepauzeerd bij het gedenkteken in Bastonge waar tijdens het Ardennen offensief bijna 80000 Amerikanen het leven verloren.

IMG_1360          IMG_1376

Hier ook overzicht van meerdere foto’s van onze reis naar Saarbrücken.

[cycloneslider id=”saarbrucken”]

Om 20.30 uur weer terug in Stadskanaal. 

Vrijmarkt 27-04-2015

Na  een stroeve aanloop i.v.m. stroomvoorziening konden wij om 11.00 uur beginnen met ons programma: 4 x een half uur zingen. Onze kraam met koffie, fris en broodjes bokworst liep als een trein, de verloting was om 14.30 uur uitverkocht, Cd’s en Dvd’s verkocht en wat misschien wel het belangrijkste is, als wij zongen ontzettend veel publiek.

Zoals ook de vorige jaren een bijzonder geslaagde dag, die wij om 15.30 uur afsloten.

Donateursavond

Vrijdag de 13e was het zover, de 21e donateursavond van ons  Shantykoor, De Noszélie Singers in een bomvolle zaal van Hoekzema.

Johan had  een zeer gevarieerd programma samengesteld van zeemansliedjes en shanties om te luisteren, mee te klappen en mee te zingen met een 5-tal nieuwe liederen wat door de bezoekers zeer werd gewaardeerd.

Daarnaast was er nog een verrassing, Jan Boezeroen overhandigde Johan zijn 1e single CD en die presenteerde hij zingend tussen het publiek op een geweldige manier (met complimenten aan de geluidsman) en een daverend applaus volgde.

Na het officiële gedeelte tot 23.00uur kon  men tot ÷0030 uur gezellig dansen op live muziek van onze gastgitarist Gert  Immerzeel  ondersteund door een paar liedjes van Jan Boezeroen en nogmaals Johan had een prachtige afsluiting.

 Wij nodigen U graag weer uit voor onze volgende donateursavond op vrijdag 11 maart 2016 in zaal Hoekzema te Stadskanaal.

1-2-2015 Emshalle, Emsdetten.

[cycloneslider id=”emshalle-emsdetten”]

Ons 1e optreden in 2015 in een prachtige hal met ± 1500 zitplaatsen zowel in de zaal als op de tribunes.
Zo’n 1000 plaatsen waren bezet en 5 Nederlandse en 5 Duitse koren zongen daar hun liederen.
Jammer dat de aanwezige geluidsinstallatie bij lange na niet toereikend was om een goede geluidsweergave te geven van de gezongen liederen.
Echter hebben wij ons programma aangepast en de bezoekers deden  geweldig mee met klappen, zwaaien, meezingen en een daverend applaus.
Toch nog een mooie dag zowel de beleving als financieel.
Ook nog Cd’s verkocht, een goed begin van het jaar 2015.

Nieuwjaarsvisite

[cycloneslider id=”nieuwjaarsvisite”]

Zondag 4 januari onze 1e activiteit in het nieuwe jaar 2015.

Samen met onze vrouwen en vrijwilligers waren we met ± 45 mensen aanwezig.

Nadat het bestuur alles had klaargezet kwamen de 1e bezoekers om   15.00 uur binnen druppelen en werd er koffie, thee, rolletjes geserveerd en een terugblik van de voorzitter over het afgelopen jaar wat weer succesvol is geweest.

Vanaf 16.00 uur loopt alles vanzelf, borreluurtje met hapjes, muziek, zang en dit keer een conferencier uut Onstwedde namelijk  Knelske, hoedje op, wandelstokje en die had weer mooie verhalen en toen moest Herman Marquering even naar voren komen want Knelske had een mondorgel meegenomen en onder muzikale begeleiding van Herman zong zij de mooiste shanty’s met eigen tekst op de melodie van Mollie Malone.

Om 17.15 uur aan het stamppot buffet wat weer goed was verzorgd door    ’t Gemaaltje, zuurkool, boerenkool,hutspot, worst, spek, jus,uitjes, augurken enz.

Daarna nog een borrelen onder muzikale begeleiding van Johan Ensing en Gert Immerzeel werd er nog even gedanst en op het hoogtepunt had de voorzitter de dankbare taak om, om 18.30 uur deze mooie middag af te sluiten.

Kerstconcert Magdalena Hardenbergkerk in Wildervank 14-12-2014

Dirigente Kiny Eiten organiseerde voor de 2e keer voor alle koren die zij begeleid een Kerstconcert.
Een gezellige middag met een grote diversiteit aan koren en liederen met een grote belangstelling van publiek. De Kerk helemaal vol en de gehele opbrengst van het concert komt volledig ten goede aan de renovatie van de Kerk.

Kerstmarkt Beneluxlaan  6-12-2014

Ook zo’n traditie, om de opening van de Kerstactiviteiten van de Centrum Winkeliers  te organiseren aan de Beneluxlaan, steeds op de 1e zaterdag na het Sinterklaasfeest in een Kerstvolle sfeer met kraampjes, lichtjes, glühwein, en warme chocolademelk zingen de Noszélie Singers shanties, zeemansliederen en kerstliederen. Er was weer een grote publieke belangstelling.

Leer en Doe markt

[cycloneslider id=”leer-en-doe-markt-2″]

6 september leer en doe markt waar 50 verenigingen en organisaties zich presenteerden op het Raadhuisplein.
Waar De Noszélie Singers het podium verzorgden , waar presentaties plaatsvonden en wij daar ’s middags hebben gezongen, cd’s en dvd’s verkocht, nieuwe donateurs ingeschreven.
De verzorging (koffie,snert,broodjes) was weer keurig verzorgd.

Shanty festival 2014

We hebben weer een grandioos shanty festival  gehad.
Er deden net als andere jaren weer verschillende koren mee .
Ook de Snikke was weer van de partij, hij voer af en aan met steeds weer andere shanty zangers.
Een klein buitje net tijdens ons optreden , maar de mensen bleven onder een afdakje naar ons staan kijken.
De reacties van de omstanders was goed, iets wat ons dus ook weer pleziert.

[cycloneslider id=”shanty-festival-2014″]

Shanty vrienden

19-07-14: We hebben inmiddels weer een drietal optredens gehad. Allereertst waren we in Ter-Apel en wel in het Burgermeester Beinsdorp. Beinsdorp dankt zijn naam aan Burgermeester Beins die er destijds voor gezorgd heeft dat de mensen hun woonwagens in ruilden voor fijne betaalbare woningen. We hebben daar heerlijk en fijn gezongen bij Anton Lindeman die vijftig jaar was geworden. Deze middag zullen we niet zo gauw vergeten, het was zeer de moeite waard ondanks het wel erg warme weer.

Papenburg

[cycloneslider id=”papenburg”]

20-07-14: Das landesgartenschau. Jammer hier ging niet alles zoals we ons dat hadden voorgesteld, e.e.a was niet goed geregeld. Dit was dan even een teleurstellinkje, ook dit kan gebeuren . Het geluid was uitstekend en er was genoeg plaats voor bezoekers, 500 plaatsen. We hebben mooi gezongen, alleen aan de korte kant (jammer ). Er was weinig publiek, dit kwam mede door het tijdstip van zingen. Het publiek wat er was had lovende woorden over ons zingen en was dan ook zeer tevreden. Het treintje de mooie tuinen, koffie, fris, bier und bradwürst maakten toch het geheel  weer een beetje goed.

Greetsiel, Kutterkorso

[cycloneslider id=”greetsiel-kutter-corso”]

26-07-14: Tezamen met onze shanty vrienden Freesenkraft aus Berumbur hebben we steeds om de beurt gezongen. Dit heeft er toe geleid dat we een hele mooie middag hebben gehad met een zeer enthousiast publiek. De kutters vaarden af en aan om de mensen te laten genieten van een mooie rondvaart . Zoals altijd de tijd, die gaat te snel, het liep ten einde maar voor we gingen hebben we nog een paar mooi liederen gezongen met onze shanty vrienden Freesenkraft uit Berumbur (samenzang). Na onze droge keeltjes nog snel even te hebben gesmeerd ging het weer richting bus terugkijkend op een mooie middag.

3 Dagen Lübeck / Travemünde

Een mooi hotel, vrijdagavond na 2 optredens met veel publiek en veel applaus samen lekker gegeten in het hotel en een wijntje en biertje ontbrak ook niet. Zaterdag 3 optredens aan de monding van de Trave naar de Oostzee stond je te zingen en af en toe voer daar een grote Ferry en Cruiseschip voor je neus langs en trokken de toeter open (een extra basgeluid er bij) en ’s avonds om half negen even samen met de Bistallmöwen uit Saarbrücken nog “Meisje ik ben een zeeman” gezongen, ontzettend veel publiek en zelfs de mensen op de terrassen gingen staan en deden mee. Zondag nog 2 optredens met als afsluiting de polonaise. Een lang weekend op een prachtige locatie, veel cd’s  en dvd’s verkocht. De Bistallmöwen komen in 2015 en Möwenschiet uit Lübeck komen in 2016 naar ons festival. Een heel mooi weekend en het mooiste is dat als je 21 jaar samen zingt er veel vriendschappen ontstaan zowel nationaal als internationaal.

Oringer Marke te Odoorn

[cycloneslider id=”oringer-marke-te-odoorn”]

Verslag optreden 11 juni Odoorn. Een groep van 31 ouderen van de P.C.O.B. afd. Den Haag , hebben we vermaakt met shanty’s en zeemansliederen. Twaalf jaar maken ze samen 1x per jaar een reisje van een week. Voor het eerst een shantykoor en met elkaar hebben we een prachtige avond beleefd met luisterliedjes en meezingers. Tot slot een polonaise , daarna enkele dames even op de foto met de sterren van de Noszélie Singers voor herinnering thuis. Dat een ieder erg tevreden was bleek wel , er  zijn behoorlijk wat cd’s en dvd’s verkocht .

Terugblik Vrijmarkt

[cycloneslider id=”terugblik-vrijmarkt”]

Voor het eerst aan de Hoofdstraat op het terrein van Vos motorenrevisie. Het werd een groot succes, een tent voor onze zangers, voor het eerst een eigen winkeltje met koffie, thee, frisdrank, broodje bokworst en een kleine verloting. Van 10.30-15.30 uur was er veel publiek, de bankjes waren steeds vol bezet en de catering liep als een trein. Een prachtige dag en het weer was mooi.

14 Maart onze jaarlijkse Donateursavond

[cycloneslider id=”jaarlijkse-donateursavond”]

Dit jaar zat het even niet mee, er zijn namelijk twee van onze koorvrienden kort na elkaar overleden, Ko Drost en Andries Zijlstra. Bij Ko waren we uitgenodigd om een paar liedjes ten gehore te brengen tijdens de crematie plechtigheid. Daar hebben we natuurlijk graag aan voldaan, zij het met stil verdriet om het heengaan van ons zeer gewaardeerd koorlid die toch als het maar even kon altijd aanwezig was. Ook bij Andries zijn vele koorleden, familie, vrienden en bekenden even geweest om afscheid te nemen van een man die ook altijd klaar stond, een goed woord had voor ieder en een zeer goede verkoper was van onze cd’s. We wensen de achtergebleven familie heel veel sterkte met het verlies van hun dierbaren. R.I.P.   Ko en Andries. In goed overleg hebben we besloten de donateursavond toch te laten doorgaan , het is best wel gezellig geweest, zij het met in ons achterhoofd de gedachten af en toe bij Ko en Andries. Er waren dit jaar weer mooie prijsjes tijdens de verloting  en  vanuit het publiek mochten we vele complimentjes in ontvangst nemen. Dat we kwalitatief redelijk goed zingen hebben we te danken aan onze goede dirigente Kiny Eiten  die daarom ook getrakteerd werd op een mooi bosje bloemen.

Nieuwjaars visite 2014

[cycloneslider id=”nieuwjaarsvisite-2014″]

Al vele jaren is onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar de Nieuwjaarsvisite dit keer was dat op zondag 05-01-2014 samen met onze vrouwen ÷45 personen .Eerst koffie/thee en een paar heerlijke rolletjes daarna gaat alles vanzelf. Toen de borrel/biertje en een wijntje met wat heerlijke hapjes. De stemming zat er lekker in, onze muzikanten speelden al lopend door de zaal vrolijke liedjes en al gauw zong iedereen mee. De catering kwam met heerlijke stamppotten waar we lekker van hebben gesmuld. Mevrouw Marquering heeft ook nog even een prachtig verhaaltje verteld, dit doet ze zo goed dit is echt een pluimpje waard . Ook een pluimpje mag niet ontbreken voor onze gastdames mevrouw Bakker en mevrouw Weijer dames bedankt voor de goede bediening, toppie hoor.

Volkskerstzang 2013

Als je van de parkeerplaats naar de ingang van het Pagecentrum tussen de vuurkorven , hoornblazers, en kesrstbomen doorloopt en je komt binnen en hoort leuke kerstliedjes gezongen door het shanty koor De Noszélie Singers dan is de kerstsfeer al compleet. Als alle 1500 bezoekers hun plaats hebben ingenomen gaat het echt beginnen , er word gezongen door een gemengd koor, mannenkoor , gospelkoor , kinderkoor , en een blaaskapel instrumentaal . Ook waren er weer enkele sprekers , en natuurlijk het slot werd mooi uitgezongen door de noszélie singers. Dit was een mooi begin naar de kerstdagen.

Enkhuizen reisje 2013

[cycloneslider id=”enkhuizen-2013″]

Wildervank

We hebben een hele mooie zondagmiddag gehad in de Margaretha Hardenbergkerk. Samen met andere koren hebben we pracht kerst liederen ten gehore gebracht onder leiding van onze dirigente Kiny Eiten en muzikale begeleiding door Gert Immerzeel die samen ook een duo zijn . De koren genoemd Vrouwen van nu Wildervank/Pekela Chr.Mannenensemble Pekela Chr.Gemengd koor Sursum corda De Noszélie singers uit Stadskanaal. Dit was een goed verzorgde middag samen met glühwein en lekkere hapjes . De gelden die hieruit voortkwamen samen met een collecte komen ten goede voor restauratie aan de kerk . De middag is zeer de moeite waard geweest ,er werd heel goed gezongen complimentjes bleven daarom ook niet uit,wat natuurlijk altijd voor een ieder mooi is om te krijgen. De entree was geheel gratis, onze dank gaat uit naar ieder die dit heeft mogelijk gemaakt .

naamloos (5)

Kerst Stadskanaal

[cycloneslider id=”kerst-stadskanaal”]

Het was weer reuze gezellig op onze traditionele kerstmiddag in Stadskanaal. We hebben weer een aantal fijne kerstliederen en shanty’s gezongen . Er was een leuk sfeertje dit kwam mede door de glühwein en kerstkransjes aangeboden door Jumbo. Ook voor koffie en warme chocolade was lunchroom Mokka aanwezig. Al met al goed verzorgd . En dan mogen we natuurlijk niet onze kerstvrouw Loes en Kerstman Karel vergeten te noemen, want zullie maakten het helemaal af, toppie !

Saarspektakel

[cycloneslider id=”saarspectakel”]

Op uitnodiging van de stad Saarbrücken om met ons koor het  ‘t Saarspektakel op te vrolijken  vertrokken we op vrijdag 2 augustus j.l  om  08.00 uur richting Saarbrücken.  Met een paar korte stops door naar Cochem alwaar we een wat langere stop hadden ± 1 ½ uur.  Hier hebben we even heerlijk  onze beentjes kunnen strekken .  Daarna verder naar Saarbrücken.  Vanuit onze touringcar hadden we een mooi uitzicht over de Moezel .  Om ± 18.00uur kwamen we aan bij ons hotel aan de Saar.  Hier hebben we lekker warm gegeten,  een speciaal  Saar buffet  wat heerlijk was.  Na ons even opgefrist te hebben, kon diegene die er zin in had even lekker slenteren langs de rivier de Saar waar van alles te doen was, n.l het Saarspektakel (Saar in Vlammen). De volgende zaterdag morgen hebben we gezongen in de Lüdwichskirche  en ‘s middags  in de grote feesttent aan de Saar,  wat zeer goed aansloeg bij het publiek.  ’s Avonds waren we vrij en konden we nogmaals heerlijk genieten van het Saarspektakel.  De volgende zondag was het weer tijd om huiswaarts te keren , maar eerst  ‘s ochtends  nog even zingen in de feesttent . Al met al was het zeer geslaagd, er waren dan ook zo ongeveer 300.000 bezoekers.  Daarna weer richting Stadskanaal. Voor ons was het weer een hele belevenis.

Leer  en  Doe  Markt

[cycloneslider id=”leer-en-doe-markt”]

Het was weer reuze gezellig bij ons op de leer en doe markt in Stadskanaal. Vele kramen waren weer aanwezig met hun hebben en houwen,een informatie markt voor iedereen die een cursus wil volgen,lid wil worden van een leuke vereniging of vrijwilligers werk zoekt. Wij hebben ons ook weer van de goede kant laten zien, door weer uit volle borst onze liederen ten gehore te brengen. Ook het Drents Vocaal Ensemble was erbij , bestaand uit mannen en vrouwen met een leuk repertoire. Het publiek was ook zeer tevreden , fijn als je leuke en goede reacties hoort . Helaas moesten we iets voortijdig afsluiten vanwege het weer, maar al met al was het een zeer geslaagde dag.

Shantyfestival

Het 17e internationale Shantyfestival in Stadskanaal 31 augustus j.l. Weer een bomvol centrum, veel mensen bij de podia. De Snikke met 7 vaarten met muziek, veel mensen op de mooie wandelboulevard die meezongen en leuke reacties op het optreden van Rudolf Kuka, die op zijn bakfiets met muziek en zang optredens verzorgde daar waar geen vast podium aanwezig was. En tot slot de samenzang, de weergoden waren ons goed gezind en met een bomvol Raadhuisplein een prachtige afsluiting van dit mooie evenement.

Volkskerstzang terugblik 2011

Het Bestuur van de Stichting volkskerstzang wilde iets toevoegen aan het bestaande concept en dat werd een shantykoor en kinderkoor. Het is altijd afwachten hoe het uitpakt, het werd een groot succes met 1500 bezoekers in het bomvolle Pagecentrum. Shantykoor De Noszélie Singers verwacht je niet direct bij een volkskerstzang, maar wij zijn er bijzonder trots op dat de reacties na afloop heel positief waren en ook de belangstelling toen we nog drie liedjes zongen heel groot was. Blijkbaar doe je met de organisatie van de volkskerstzang veel mensen een groot plezier en als je hieraan een bijdrage kunt leveren doen wij dat graag. De Stichting heeft ons inmiddels gevraagd om 16-12-2012 in optie te nemen, voor ons een groot compliment.

Shantyfestival 2011

De voorbereiding en uitvoering zijn geweest en als slot even een terugblik.Het doel was om te laten zien en horen wat voor soort koren aangesloten zijn bij de ISSA zowel nationaal als internationaal vaak hoor je alleen maar grote koren, maar de diversiteit in 2 personen  trekzak en zang, 3 personen met gitaar en zang, zeemansvrouwenkoren, piratenkoor, kleine en grote zeemans- en shantykoren. Het hele genre was bij ons aanwezig.Vrijdagmiddag in de Mingel met Trim Rig and a Noxy (een bijzondere ervaring met zowel binnen als buiten een luisterend publiek) ’s avonds in een bomvolle Sporthal de Spont met 4 koren van hoge kwaliteit in een prachtige sfeer.En dan zaterdag eerst ontvangst van alle koren in de Spont, dan indeling van de podia, overal veel publiek, kleine koren op de Snikke en wat belangrijk is veel mensen in het centrum.En spontaan nog even zingen bij een terrasje en voor het sociale gebeuren voor de Novo, Parkheem en Maarsheerd een optreden verzorgen.Helaas moesten we om 16.00 uur het besluit nemen om het festival abrupt te stoppen gezien de weersvooruitzichten zodat het laatste optreden en samenzang kwamen te vervallen. Veiligheid gaat voor alles.Echter de afsluiting met buffet in zaal Hoeksema ging gewoon door met 160 mensen gezellig vol, nog even muziek en zang en dan blijkt als iedereen met elkaar zingt, danst en muziek maakt het toch nog een hele mooie afsluiting is.
 
Voorzitter: Klaas van Dijk