Slogan

Nieuws30 jaar Noszélie singers

30 jaar Noszelie Singers 6 mei 2023.  Wij hebben inmiddels Theater Geert Teis besproken op 29 april 2023.Het lijkt nog ver weg maar wij hebben die tijd nodig om alles goed voor te bereiden. Het wordt weer een Revue waar wij veel shanties en zeemansliedjes zingen en tussendoor worden er door Toneelvereniging UDI sketches opgevoerd. Het wordt tevens onze donateursavond  6 mei 2023 gaan de koorleden met aanhang een gezellige dag uit .Nadere info volgt.


Ledenbestand

I.v.b.m het overlijden van 2 koorleden en 1 koorlid die is verhuisd in corona tijd hebben wij weer ruimte voor een 4tal nieuwe zangers.

Als u het leuk lijkt om te zingen bij ons Shantykoor bel of mail ons even. Tel: 0599614239 of 0620126160, emailadres info@noszeliesingers.nl

Graag vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd op onze 1 ste repetitieavond na corona als wij weer kunnen beginnen.


Don Kosaken Chor

4 liedjes die we live hebben gezongen in theater Geert Teis staan inmiddels op onze website ( zie video`s)

Tevens hebben we schriftelijke toestemming ontvangen om de samenzang met het Don Kosaken Chor Serge Jaroff op onze website te plaatsen inclusief de intro (zie video)

 

 


Donateursavond

 In de hoop dat omstreeks 1 september de mondkapjes en 1.50 meter afstand vervalt zoals minister de Jong verwacht (onder voorbehoud) dan wordt onze donateursavond van 12 november ons 1e optreden na Corona. Tevens hebben wij 11 maart 2022 vastgelegd voor hopelijk onze normale donateursavond .Het vindt plaats in zaal Gossen ,zaal open 19.00 uur aanvang 20.00uur. Donateurs vrij entree voor 2 personen. Normale entree 5,00 euro p.p. Mooie prijzen bij de verloting. Nadere info volgt.

  


CD`s

Er zijn 8 CDs,3 MCs,2 DVDs uitgebracht. Alleen de laatste CD Home from the Sea is nog in de verkoop.

Wij hebben deze prachtige cd afgeprijsd op  5,- euro ( verzendkosten 3,50 euro)

Maar u kunt hem ook afhalen.

Bestellen: zie home per telefoon of email.

Als wij hadden kunnen optreden in corona tijd was deze cd ook al uitverkocht.

De voorraad is beperkt.

OOk leuk als verjaardagscadeau of zoiets.

 

 


Update Bezoekers website

Inmiddels in 2021  11000 bezoekers op 01.07.21

8 MAART 2021  was het zover dat onze website de 100000 bezoekers is gepasseerd. 8 jaar geleden met een start van 3000 bezoekers is het aantal bezoekers gegaan naar 18000 bezoekers per jaar en in 2021 hopen wij 20000 bezoekers te mogen verwelkomen.                         

  

 

 

 


Update Shantyfestival en de Snikke

Ook in 2021 geen Shantyfestival. Er zijn nog teveel onzekerheden van de overheid om de voorbereiding in gang te zetten

Door de overheidsmaatregelen hebben wij in overleg met de gemeente en Centrum Winkeliers moeten besluiten dat het festival in 2021 niet doorgaat en vastgesteld is op 27-8- 2022. Daar de voorbereidingen wat betreft koren en sponsoring nagenoeg was voltooid, hebben de koren en de meeste sponsors toegezegd om 27-8-2022 weer mee te doen. Toch nog een lichtpuntje, de geheel gerenoveerde Snikke is weer in de vaart en deze hebben wij gereserveerd 27-8-2022. Hij zal varen van de Eurobrug – Buinersluis – Drouwenermondsebrug en weer terug naar de Eurobrug en wel van 11.00-16.30 uur met steeds een andere bezetting, zodat het aan de Hoofdstraat ook een gezellige boel wordt.

Onderweg zal er af en toe ook worden gezongen. Het is geen officieel podium.


Optredens

Alle optredens in juni,juli,augustus,september en oktober vervallen. Wij hopen op 12 november zoals het nu lijkt onze donateursavond door kan gaan. Wij zullen hard moeten repeteren om onze kwaliteit weer op peil te brengen.


Terugblik 25 jaar Noszéliesingers

25 jaar shantykoor De Noszélie Singers 6 mei 1993 – 6 mei 2018.

Een terugblik, je kunt er een boek over schrijven, ik doe het hier in een kort overzicht, van de oprichting tot heden.

Het begon allemaal thuis bij Hebel van der Laan aan de Schoolkade in Musselkanaal door 6 zangers een accordeonist. Zij wilden graag shanties en zeemansliedjes spelen en zingen en de eerste repetitie was een feit en de vereniging werd opgericht onder het genot van een kop koffie aangeboden door  mevrouw van der Laan. De eerste 2 jaar werd er gerepeteerd in de OBS De Badde aan de Schoolstraat.

Het 1e optreden vond plaat in november 1993 in Borger.

Het uitgangpunt was om ± 5 optredens per jaar te verzorgen. Het is heel anders gelopen.
Binnen een jaar waren er 30 leden, na de 1e 2 jaar ging men repeteren in het gebouw van de IJsvereniging Hamar waar wij nu nog steeds repeteren.

Inmiddels ± 1000 optredens verzorgt waarvan 100 in het buitenland, 8 Cd’s en 1 Dvd uitgebracht. Van de 7e en 8e Cd en Dvd zijn nog een beperkt aantal voorradig.

Nu een beknopt overzicht wat zich in die 25 jaar heeft afgespeeld.

20 mannen die bij ons koor hebben gezongen en/of muziek hebben gemaakt zijn overleden. Bij een aantal hebben wij live gezongen bij de crematie.

TV opnames in de Alte Meijer Werff voor programma’s Bie uns to Hus en Melodie der Meere. Bijde uitzendingen meer dan 1 miljoen kijkers. Een prachtige promotie voor Stadskanaal.

Hoogtepunten: Optreden v. Gogh Museum, Amsterdam voor de opening van de schilderijen tentoonstelling van Manet.

30-8-2002 gezongen voor Koningin Beatrix tijdens haar werkbezoek in Stadskanaal op de Snikke bij de Stationsbrug.

Oktober 2007 uitgenodigd door de stad Luxemburg als culturele hoofdstad  van Europa om daar Nederland te vertegenwoordigen.

13-12-2007 Kerstconcert in een uitverkocht Theater Geert Teis samen met het Don Kosaken Chor Serge Jaroff nu onder leiding van Wanja Hlibka.

Op uitnodiging van de Bisttalmöwen gezongen in de Ludwichskirche in Saarbrücken, aansluitend ontvangst Gemeentehuis (met bier) en door de President van het Saarland (met champagne)

3 dagen Bremen.

Gezongen in een enorme hal op Pier 2 (ook de Rolling Stones hadden daar opgetreden) een fantastische belevenis en bij de polonaise hadden wij een sliert van zo’n 1000 mensen.

Op de slotdag zongen wij in de St Petri Dom Kirche in de Altstadt. Een prachtig concert voor 1600 bezoekers  en aansluitend ontvangst op het gemeentehuis.

Bijzonder was dat onze oud burgemeester Jur Stavast met zijn vrouw daar bij aanwezig waren.

Na afloop nog even een uurtje op een terras en ja, het eerste rondje van Jur.

5 dagen Bydkoszs, Polen. Een prachtige ervaring met live optredens voor radio en TV en in het hotel rode bietensoep.

Samenwerking: Bij onze Donateursavonden, Alex Vissering, Will Stevens, toneelvereniging Tago.

Bij ons Shantyfestival: 3 kinderkoren. Bij onze musical in Geert Teis: Jeugdtheaterschool en nu 28-4-2018 met toneelvereniging UDI. 

Theater Geert Teis: Het begon in 2000 met het 1e lustrum van het shantyfestival, daarna volgden in 2003 (10 jaar NS) de musical, 4 x Serge Jaroff en 28 april a.s. ons 25 jarig jubileum.

Volkskerstzang: Een aantal keren meegezongen bij dit prachtig evenement met steeds ± 1500 bezoekers en na een jaar van afwezigheid voor 16-12-2018 zijn wij weer uitgenodigd.